Daniel Barresi je oceňovaným řezbářským designérem pocházejícím z Itálie, nyní se však nacházející v australské Sydney. Je celosvětově proslulý svými uměleckými řezbářskými schopnostmi. Daniel se vyřádí nejen na zelenině a ovoci, ale také mýdlech a sýru. Podívejte se v dnešním článku, jak může vypadat druh zručnosti proměňující se v umění.
Malý kutil
Od útlého věku trávil většinu svého života Daniel Barresi v malém překrásném městě v Itálii, která je mekkou skvělých pokrmů a čerstvých surovin. Daniel prozkoumal své město a nechal se inspirovat italskou zručností, kterou spojil se svou bujarou fantazií a začalo vznikat zajímavé umělecké dílo. Jak rostl, posouvaly se dál i jeho techniky a dovednosti v tvoření mimořádných návrhů na vyřezávání. Daniel je důkazem toho, že i ze zdánlivě nedosažitelného snu se dá udělat skutečnost. Nyní má dokonce svou vlastní televizní show, ve které předvádí své umění řezbářství širokému publiku po celém světě.
Sám Daniel Barresi říká:
„Když se dotknu mého nože, moje mysl se vzdává a srdce se přenáší přímo do rukou. A já začínám tvořit různé dekory a hlavou se mi honí nádherné nápady. Je to jako kouzlo.“
Napadlo by vás, že ze stroužku česneku může vzniknout takové veledílo? Nebo spíš malodílo?
Dokonalé tvary a dekorace dokáže Daniel Barresi vytvořit i v hrušce. Už se vám to ovoce ani nechce jíst.
Avokádo musí pro ruce řezbáře opravdu náročné. Dužina avokáda bývá většinou měkčí než u jiných druhů ovoce a zeleniny. Každý nepovedený tah je na avokádu znát. To se však mistrovi nestane.
V tomto případě hovoříme opravdu o detailní práci, pro kterou potřebuje člověk nejen um, ale i dostatečnou trpělivost. Stále byste si chtěli řezbářství zkusit na vlastní kůži? Pokud ano, začínejte s většími druhy ovoce a zeleniny, například s melouny, jablky či okurkami, které se vyřezávají lépe, než drobné druhy a jsou i pro vás bezpečnějšími.